Uw financiŽle zaken goed geregeld

meer informatie

Banksparen

Sinds 2008 is er de mogelijkheid om met belastingvoordeel te sparen voor uw pensioen of voor de aflossing van uw hypotheek. Voor banksparen gelden vergelijkbare fiscale voordelen als voor de lijfrenteverzekering (banksparen voor pensioen) en voor de Kapitaalverzekering Eigen Woning (banksparen voor aflossing hypotheek).

Banksparen voor pensioen

Als u spaart of belegt voor uw pensioen, kunt u de jaarlijkse inleg aftrekken van uw belastbare inkomen als u een aantoonbaar pensioentekort heeft. Dat was zo als u een lijfrenteverzekering voor uw pensioenaanvulling afsloot, maar dat geldt nu ook voor banksparen. Het grote verschil met verzekeren komt met name bij de uitkering tot uitdrukking: als uw bankspaartegoed op is, stopt de uitkering. Bij een lijfrenteverzekering ontvangt u doorgaans tot uw overlijden een uitkering.

Banksparen voor hypotheek

Als u bankspaart voor de aflossing van de hypotheekschuld, is het tegoed belastingvrij. U mag op deze manier maximaal 161.500 euro (2016) belastingvrij sparen. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Uiteraard mag u het opgebouwde tegoed uitsluitend gebruiken voor de aflossing van uw hypotheek.

Banksparen heeft voor- en nadelen. Maar die voor- en nadelen zijn verschillend. Wij vertellen u graag welke oplossing in uw geval het meest overeenkomt met uw wensen. Wilt u dus iets extra’s regelen voor uw pensioen of een vermogen opbouwen om uw hypotheek af te lossen, neem dan contact met ons op.

 

Vraag?

Telefoon: 070-3105105

E-mail: info@evr.nl