Heeft u een diefstalgevoelige auto op het oog?

Adequate beveiliging van voertuigen is en blijft een belangrijk middel in de strijd tegen autodiefstal. Het VbV - SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging biedt daarvoor al jaren een oplossing. Om de effectiviteit van de beveiligingssystemen ook in de toekomst te kunnen waarborgen is het keurmerk op een aantal onderdelen vernieuwd. Op basis van deze systemen bepalen verzekeraars de alarmeisen voor personenauto's. Hierbij leggen wij u uit wat er precies veranderd is.

Autodieven en (internationale) bendes zitten niet stil en worden steeds slimmer en brutaler. Voor het hacken van motormanagementstystemen draaien ze hun hand niet om...  Autoverzekeraars blijven daarom constant bezig met het risico van autodiefstal. Zij krijgen steeds meer inzicht in welke personenauto's het meest gestolen worden en nemen maatregelen om het aantal diefstalmeldingen terug te dringen. Denk daarbij aan een vereist alarmsysteem met hellingshoekdetectie, een voertuigvolgsysteem en/of een peilzender.

Diefstal personenauto
Wilt u in geval van autodiefstal, inbraak of joyriding aanspraak maken op een vergoeding? Dan hebt u WA met beperkt casco of WA met volledig casco nodig. Bij sommige auto’s met een bepaalde cataloguswaarde moet u een gecertificeerd autoalarm installeren.

Indeling alarmsystemen:
De indeling in de klassen 1 tot en met 5 is losgelaten en vervangen door categorienamen die de basisfunctie van de beveiliging duidelijk maken:
- Mechanische beveiliging/startonderbreker met eigen autorisatie (voorheen klasse 1).
- Alarmsysteem (voorheen klasse 2)/ alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3).
- Voertuigvolgsysteem eventueel aangevuld met een peilzender (voorheen klasse 4/5).


Diefstalgevoelige personenauto's
Het kan per verzekeringsmaatschappij verschillen, maar hieronder zetten wij een aantal merken en modellen op een rij. Bent u van plan om een dergelijke auto aan te schaffen? Verdiep u dan van tevoren goed in de alarmeisen die een autoverzekeraar stelt aan het betreffende voertuig. Zo voorkomt u teleurstellingen als het gaat om de kosten die bij het installeren en activeren komen kijken.

Of een autoverzekeraar een bepaald alarmsysteem eist hangt onder andere af van het model, het bouwjaar en de cataloguswaarde. Denk hierbij aan auto's vanaf +/- € 50.000,-. Let daarbij wel op het feit dat deze eisen per verzekeraar kunnen verschillen.

Audi: modellen zoals A7, A8, Q5,Q7 etc.
BMW: modellen zoals X3, X5, X6, 6-serie, 7-serie
Infiniti: alle modellen
Land Rover: modellen zoals Range Rover, Evoque, Sport, Discovery.
Lexus: modellen zoals RX450.
Mercedes-Benz: modellen zoals CLS, R, M, GL, CL, SL.
Porsche: alle modellen
Volkswagen: modellen zoals Touareg, Golf GTI.
Volvo XC: XC 60, XC90

Advies
Bent u van plan om een personenauto aan te schaffen die waarschijnlijk aan bepaalde beveiligingseisen moet voldoen? Neem dan voordat u de auto aanschaft contact met ons op. Wij doen u graag een vrijblijvend voorstel en geven u informatie over het alarmsysteem dat nodig is voor het afsluiten van een autoverzekering.

Meer informatie over het VbV - SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging vindt u op:
www.stichtingvbv.nl

Vraag?

Telefoon: 070-3105105

E-mail: info@evr.nl